31-05

Zin en onzin: Coaches die coaching bieden aan coaches die coaches coachen 

Zin en onzin: Coaches die coaching bieden aan coaches die coaches coachen 

31-05

- Goedemorgen, met Jeroen de Graaf, #Coach Collectief Nederland.
- Goedemorgen Jeroen, wat fijn dat ik je aan de lijn heb! Stoor ik?
- Dat hangt er vanaf waar je me voor belt…
- Goede vraag Jeroen! Ik bel je omdat ik jou kan helpen met je coaching praktijk. Ik ben namelijk ook coach en ik kan jou dus helpen.
- Goh, wat jammer nou.
- Hoe bedoel je?
- Ja joh, ik word al gecoacht.
- Echt?
- Ja echt. Ik ben zelf beroepscoach, maar ik maak ook dankbaar gebruik van allerlei andere coaches.
- O?
- Jazeker! Zo heb ik twee afvalcoaches.
- Zo! Twee? Waarom dat? Ben je zo zwaar, haha?
- Nee. Ik heb een afvalcoach die me helpt afvallen en daarnaast heb ik een afval coach die me helpt mijn afval te scheiden. Heb trouwens op haar aanraden onlangs ook en opruimcoach in armen genomen, want ik gooide per ongeluk bijna mijn smart tv weg. Nou, je snapt wel, nu ik een opruimcoach heb, gebeurt me dat geen tweede keer…
- Maar even serieus Jeroen, ik …
- Nadat alles was opgeruimd heb ik een interieurcoach benaderd om eens goed naar het huis te kijken, van binnen hè, en een tuin coach voor de tuin, snap je? En op kantoor helpt een coronacoach me met de handhaving van de covidregels, superhandig.
- Oké, maar waar ik je voor…
- En mijn vrouw en ik hebben sinds drie jaar een sekscoach die ons helpt de gaten in ons seksuele bestaan te vullen. Voor de dagen dat we zelf niet zo’n zin hebben, maken we allebei gebruik van een masturbatie coach, die ons helpt bevredigen. Maar daar belde je niet voor, denk ik. Nu is het zo dat ik bijna weg moet, want mijn autocoach staat aan de deur. Dus even heel kort, wat voor coach ben jij?
- Nou, eh, ik ben dus een coach die coaching biedt aan coaches die coaches coachen.
- Hè? O. Nee die heb ik niet nodig, coaches zijn niet mijn doelgroep. Bovendien heb ik daar een zelfcoach voor.
- Een zelfcoach?
- Ja. Een zelfcoach. Een hele goeie beroepscoach. Goed opgeleid, veel vlieguren, zelf continu in ontwikkeling. Weet je wie dat is?
- Nee?
- Dat ben ik zelf, van Coach Collectief Nederland. Misschien kan ik iets voor jou betekenen?


Er is een wildgroei aan coaches in Nederland. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een iemand die zichzelf er coach in heeft gedoopt. Wil jij weten wat de echte beroepscoaches van Coach Collectief Nederland voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! www.coachcollectiefnederland.nl